skip to Main Content

Butiken är en dröm som gick i uppfyllelse.

Ända sen jag var egen företagare första gången och drev butik, fast då franchise, har jag drömt om att öppna eget igen. Och jag hade en väldigt klar bild av hur jag ville ha det…

Efter många år som säljare inom heminredning ute på fältet tog jag äntligen klivet att bli egen företagare igen och öppnade min drömbutik. Jag har fått skapa en plats för inspiration, möte och massa av kärlek till färg och form.

​​​​​​​Ett ställe dit man kan få komma för att bara få vara, sitta i den lejongula Chippendalegruppen och dricka kaffe, insupa atmosfären och få massa av nya ideer till sitt hem. Och att kliva innanför dörren hos mig vill jag ska vara lite som ett äventyr.

Att hitta namnet.

Att hitta ett namn till sin verksamhet är inte lätt men det är ack en så viktig del att tänka på…

Namnet är ju ditt ansiktet utåt och även det som ska tala om vad verksamheten sysslar med. Men jag ville precis som med butiken gå lite utanför ramarna och kände att det inte var så viktigt att man på direkten förstår vad namnet står för. Jag gick mer på känsla och helhetsintryck. Jag såg min logga framför mig redan innan jag ens hade ett namn.

​​​​​​​Cotton & Steel betyder ju Bomull och Stål och det står för hårt och mjukt. Och det är ju precis vad jag har i butiken. Mjuka textiler och hård interiör så svårare än så var det inte. Sen att det blev en förbannat snygg logga av namnet var bara en extra bra bonus!

En del av min affärside!

​​​​​​​Jag handplockar alla mina leverantörer och jag strävar alltid efter att ha ett så unikt sortiment som det bara går. Det är en ständig jakt och inte lätt i lilla Sverige så jag hittar även en del utomlands. Drömmen är att nån gång själv få impotera…

Utbudet av grossister är stort och alla vill sälja till alla därför är det svårt att hitta unika saker och framför allt sånt man får vara ensam om. Jag vill inte att mina kunder ska få känslan av att vara på Ikea, Ullared eller någon annan stor kjedja och veta att det de köper finns i varenda hem.

Jag är hård mot mina leverantörer och ställer ofta kravet  att få ha ensamrätten på deras produkter åtminstonde här i Gävle. Ibland går det bra men ofta säljer de även till andra butiker på samma ort. Då brukar jag ställa kravet att åtminstone de produkter jag köper inte ska säljas i de andra butikerna. För mig är det som sagt superviktigt att mina kunder ska få känna sig så unika det bara går. Och de produkter jag köper in tar jag bara hem minsta antal av.

Detta uppskattar mina kunder men en del av de butiker som av den anledningen då ibland blir nekade att få handla av vissa leverantörer för att jag har  begärt ensamrätten kan bli lite stötta men alla har lika stor rätt att förhandla som jag har. Jag strider för min sak och min butik men framför allt så strider jag för mina kunder. Och det är nog det som är en del av min styrka och det som gör mig lite unik. Jag vill helt enkelt inte vara som alla andra men framför allt vill jag att min butik ska kännas unik och personlig. Helt enkelt sticka ut!